ALLROUND KLUSBEDRIJF
 

Blog


08-04-2020

Het zijn bijzondere tijden. De hele wereld is in de ban van het Corona virus.  Gelukkig heb ik in mijn nabije omgeving nog geen bewezen dragers, of vermoedens daarvan. Maar het houdt ons allemaal flink bezig. Voor het werk betekent het voor mij dat ik sommige klussen moet uitstellen of opschuiven. Dit alles voor de veiligheid en gezondheid van jullie een uiteraard ook mijzelf en mijn omgeving. 

Waar mogelijk ga ik gewoon door, met alle maatregelen in het achterhoofd. Maar dit virus raakt ons allen en ook ik zal dus soms extra flexibel moeten zijn om alles rond te krijgen. 

Laten we maar hopen dat deze gekte snel voorbij is....

31-01-2020

Zo, de eerste weken zitten er al weer op! En wat voor weken. Ik heb een aantal prachtige opdrachten weten te bemachtigen, waarbij ik een hoop leuke, lieve en bijzondere mensen heb leren kennen. Bedankt allemaal voor het vertrouwen in OELE CREATIONS!

Ik heb onder anderen mooie kasten op maat gemaakt, mijzelf bijzonder slank gevoeld in de kruipruimte, verlichting gerepareerd en gemonteerd, een prachtig behangetje op een kinderkamertje geplakt, een opvallend kleurtje op de muur aangebracht en iemand blij gemaakt met een nieuwe schuttingdeur.

Graag wil ik even 1 klusje even wat extra aandacht geven, omdat die wellicht voor velen interessant kan zijn.

Ik heb namelijk ook een aantal huishoudens mogen voorzien van rookmelders en koolmonoxide melders. En dat heeft mij even aan het denken gezet. Hoe zit het eigenlijk met mijn eigen brandveiligheid? Op de website van de brandweer kwam ik een handige tip tegen die ik met jullie wil delen. Lees hieronder even het stukje tekst bij 'TIPS'.


Januari 2020


01-01-2020

Ja, en dan is het zover... Ik ga mijn eigen allround klusbedrijf starten! Na jarenlang in een andere sector te hebben gewerkt, gaat t roer om. Ik ga zogezegd mijn droom verwezenlijken. To be continued...


04-11-2019

Vandaag was al de eerste officiële dag. Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel . En was dat ook voor hun een speciaal moment. Ik was namelijk de eerste die via een nieuwe online methode een afspraak had ingepland. Dat verdiende dus een bloemetje. Ik vond het wel een prettige boost om mijn bedrijf mee te starten.

TIPS

BESCHERMING & PROTECTIE

Maar al te vaak wordt het dragen van goede protectie voor de oren, ogen en mond en goed passende veiligheidskleding en schoeisel onderschat. Ik kom dan ook met regelmaat collega’s tegen die een klein arbeidsongevalletje hebben gehad. Of opmerkingen maken als; mijn gehoor is tóch al slecht… 

Wanneer ik dan in gesprek raak, blijkt vaak dat in een onoplettend moment, een bepaalde actie of handeling grote gevolgen heeft gehad. Nu is een stofje in je oog of splinter in je hand misschien niet zo heel spannend. Maar een groter ongeval zit in een klein hoekje wanneer je aan het klussen bent. De rest van je leven met een piep-toon of beperkt zicht leven, of een deel van je vingers missen is echt geen pretje denk ik. 

Zelf ben ik ook lange tijd het perfect voorbeeld geweest van hoe het niet moet. Veiligheidsbril? Voor dat kleine stukje!? Gehoorbescherming? Het is zo doorgezaagd toch?! 

Totdat ik vorig jaar éven wat zwaardere houten palen en planken aan het verplaatsen was, voor het speelhuisje van mijn kinderen. Een deel van de stapel hout zakte in en kwam vól op mijn grote teen terecht. En goede schoenen met stalen neus had ik nog niet. Je kunt je wellicht een voorstelling maken van het geluid wat ik op dat moment de buurt in schreeuwde. Gelukkig is er niets gebroken en is slechts mijn nagel los gegaan. Maar inmiddels zijn we een jaar verder, heb ik talloze ontstekingen gehad vanwege het terug groeien en ingroeien van die nagel en kan ik nú pas zeggen dat het zo goed als genezen is… 

Tegenwoordig heb ik dus standaard bescherming mee voor mijn ogen, oren en luchtwegen. En draag ik goede kleding én schoenen met stalen neus. En natuurlijk ben ik ook nog wel eens eigenwijs en boor ik even snel dat gaatje, of zaag ik even snel dat plankje. Maar ik ben mij inmiddels wél bewust dat kleine acties, grote gevolgen kunnen hebben.

Dus, ook bij kleine klusjes, denk om je bescherming! 


BRANDPREVENTIE

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je niets, je neus werkt niet. Alleen je gehoor werkt nog. Doordat rook veel giftige gassen bevat, raak je snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn van levensbelang, en niet alleen als je slaapt! Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans heb je om je huis veilig te verlaten.

Optische rookmelders maken gebruik van een lichtgevoelige cel, die de rook waarneemt. Als er rook bijkomt, wordt het licht verstoord en gaat het alarm af. Omdat je rookmelder ook afgaat als er veel stof bij de lichtbron komt, is het belangrijk om deze schoon te houden. Als er teveel stof ophoopt in de melder, kan hij niet meer goed functioneren. Maak de melder daarom regelmatig stofvrij met de stofzuiger of licht vochtig doekje, bijvoorbeeld wanneer je rookmelder test of de batterij vervangt.

Een thermische rookmelder werkt op basis van de temperatuur. De thermische rookmelder gaat piepen als de temperatuur snel stijgt of bij een hoge temperatuur. Deze rookmelder gaat dus niet af bij rook zoals een optische rookmelder doet.

Test maandelijks of de rookmelder nog werkt. In de meeste gevallen zit een testknop op de rookmelder. Het kan helpen om hiervoor een vast moment in te plannen, bijvoorbeeld telkens de eerste maandag van de maand.

Die laatste zin vond ik wel een erg handig ezelsbruggetje. Wanneer het luchtalarm afgaat, is dat natuurlijk een prachtige reminder om even je eigen alarm in huis te controleren.

Heb je nog geen rookmelders? Bijna in elke doe-het-zelf zaak zijn ze wel te koop. En lukt het u niet om deze zelf op te hangen? Ik kan dit uiteraard voor u regelen. Zorg voor uw brandveiligheid, plaats een rookmelder, zo gepiept!

Bron: www.brandweer.nl


MATERIAAL

Goed materiaal is het halve werk. Nee echt, daar ben ik nu wel achter gekomen. Dat wil niet zeggen dat budget gereedschap en materiaal óók niet werkt. Het gaat alleen stukken nauwkeuriger, beter, netter, sneller, makkelijker, had ik al gezegd beter? Wat een wereld van verschil kan een goede scherpe zaag, schuurmachine of bitje maken.